(0 ure) - 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Pleje og Vedligeholdelse

 

Har mit ur brug for service check?
Quartz ure er produceret til at have en lang levetid med præcision og holdbarhed. Hvert 2-3 år eller når du skal have skiftet dit batteri, bør du få lavet en aftale med en autoriserede forhandler. De vil checke dit ur for fejl og mangler, se om værket måtte have brug for smørelse, fjerne evt. støv og se om sved måtte have ødelagt urkassen.

Hvordan bør jeg pleje min urkasse og rem?
Metal armbåndsure bør blive vasket forsigtigt i vand. Hvis det er meget beskidt, så brug en tandbørste med lidt mild sæbe og børst snavset væk. Til sidst skal sæbe vaskes af og uret skal tørres grundigt med en blød klud. Hvis dit ur ikke er vandtæt, bør du være ekstra forsigtig og ikke få vand på urkassen. Urkassen bør blive ordnet forsigtigt med en fugtig, blød klud og bagefter tørret.
Læderremme bør være løsere om sommeren hvor det er varmt, for at undgå at de absorbere for meget sved. En stram læderrem vil gøre at der ikke kommer nok luft under remmen, hvilket i værste fald kan medføre udslæt på håndleddet.
Bliver remmen våd, så tør den forsigtigt med en blød klud.
Når du tager dit ur af, så husk at det ikke lige efter må lægges i en lukket beholder, da det skal dampe af.
Undgå at lægge dit ur i direkte sollys, da remmen kan miste farven.

Hvordan bør jeg passe på mit ur?
Slag og stød: Dit ur er et stykke præcisionsredskab. Du bør behandle det forsigtigt, og det vil virke i lang tid. Undgå stød eller tab på fx gulve. Normale stød forårsaget af sportsgrene som tennis eller golf er ikke en trussel mod uret.
Sved: Du bør undgå for meget sved på dit ur. Husk at tørre det af så snart det er muligt.
Temperaturudsving: Quartz ure er mindre følsomme overfor ekstreme temperaturudsving end mekaniske ure, og er lavet til at holde i mange år med temperaturer mellem -10°C og +35°C. Hvis uret ligger et koldt sted kan det begynde at gå langsommere, men vil blive normalt igen så snart du går med det.
Hvis du udsætter uret for temperaturer udenfor den normale grænse mellem -10°C og +60°C, vil de elektroniske kredsløb tage skade.
Reaktionstiden i digitale ure med flydende væsker i displayet vil blive langsomme i lave temperaturer og vil blive meget mørke ved høje temperaturer. Når temperaturen bliver normal igen vil displayet fungere rigtigt igen.
Batteriets holdbarhed bliver voldsomt reduceret hvis temperaturen er højere end 40°C, og batteriets væsker kan lække, og derved ødelægge uret.
Kemikalier: Kemikalievæsker, gasser, kviksølv osv., kan ændre farven på urkassen, armbåndet eller remmen. Kviksølv (fra fx ødelagte termometre) kan forsage grimme grå pletter på guldure.


Reparation

 

Hvor kan jeg få mit ur repareret?
Vi anbefaler vores kunder at de kontakter en af vores autoriserede forhandler hvor uret er købt for at få lavet uret dér. Et ur er et meget avanceret stykke præcisionsudstyr, som kræver faglært uddannelse af reparere. Kontakt venligst deres nærmeste forhandler.

Hvor kan jeg få min lænke justeret?
Vi anbefaler vores kunder at de kontakter en af vores autoriserede forhandler hvor uret er købt for at få lænken justeret dér. Hvis det ikke kan laves straks, så husk at fortælle omkredsen af deres håndled til forhandleren.

Hvor kan jeg få skiftet mit batteri?
For at undgå at batterilækage, er det vigtigt at få skiftet batteriet i uret så hurtigt som muligt. Vi anbefaler at de kontakter en forhandler hvor uret er købt og beder dem om at skifte batteriet.

Hvor kan jeg få reservedele?
Vi handler ikke med privatpersoner. Vi anbefaler at de kontakter en af vores autoriserede forhandlere, hvor uret er købt for at få skiftet den beskadigede del.

Hvorfor skal uret hele tiden justeres for at gå rigtigt?
Urets præcision bestemmes af værket i uret. Kig venligst i din brugsanvisning for at se om dit ur overskrider de skrevne margener i brugsanvisningen. Hvis dette er tilfældet, anbefaler vi at du kontakter din nærmeste forhandler.