(0 ure) - 0,00 kr

Din indkøbskurv er tom.

Grand Seiko

Grand Seiko

Grand Seiko – for dem der værdsætter perfektion

Grand Seiko er et selvstændigt high-end urmærke i SEIKO koncernen, der produceres og markedsføres under varemærket Grand Seiko. Det blev lanceret i december 1960. I slutningen af 1960’erne havde Grand Seikos mekaniske værker opnået en præcision, der var forud for sin tid og vandt præcisionskonkurrencer arrangeret af førende schweiziske laboratorier. I de følgende år har Grand Seiko fortsat fulgt de højeste standarder for urmageri og udviklet nye kalibre som Spring Drive værket og forfinet udtrykket med blandt andet Zaratsu polering.

Hver forhandler af Grand Seiko ure er nøje udvalgt af Seiko Watch Corporation. I Danmark er der tre autoriserede forhandlere af Grand Seiko:
Horsens - Poul Halse 
København - Bonell’s 
Ålborg - Klitgaard


Tre teknologier - tre værker

Grand Seiko producerer tre forskellige urværker; mekanisk, quartz og Spring Drive.
Kvalitetsstandarden hos Grand Seiko starter med at udvælge de bedste råmaterialer. Herefter afhænger det af urmagernes ekspertise og den nyeste teknologi.
Hvorfor har Grand Seiko tre værker?
Svaret er at SEIKO er et af de meget få ægte ”Manufactures d’horlogerie”, en urproducent som har in-house formåen til at beherske alle stadier der indgår i fremstillingen af ure; fra design af urværket til at producere og samle komponenterne.

9R    9S    9F

Spring Drive kaliber 9R
Idéen er enkel: at kunne kontrollere energien fra hovedfjederen med en krystal oscillator, i stedet for balancen, der anvendes i mekaniske ure. Spring Drive anvender energien som hovedfjederen leverer efterhånden som den ruller sig ud efter at være blevet trukket op. Men den styrer tiden med en krystal oscillator, der har den samme præcision som et quartz værk, men uden brug af batteri. Til at kontrollere hovedfjederen udviklede Seiko en Tri-synchro regulator specielt til dette værk.
Et af de specielle kendetegn ved et Spring Drive ur er sekundviserens glidende bevægelse. Det ”tikker” ikke. Det har desuden 72 timers gangreserve.

   

Mekanisk kaliber 9S
Idéen bag Grand Seiko har lige fra begyndelse været at brillere og overgå verdensstandarden for præcision for traditionelle ure. Ånden lever stadig i den mekaniske kaliber 9S. For at kunne opnå denne høje grad af præcision, ikke bare under test, men også ved daglig brug, anvendes den nyeste teknologi i enhver henseende og komponent i kaliber 9S. Der udvikles fortsat nye værker i 9S serien.
Justeringen af fjedrene i værket foregår i hånden og udføres af dygtige fagmænd og -kvinder.
9S85 kaliberen er en High-beat 36000, og den første 10 beat kaliber som SEIKO har udviklet i 41 år.

   

Quartz kaliber 9F
Dette quartz værk blev skabt til at overgår alle andre quartz værker.
Det leverer ikke kun en meget høj grad af præcision på 10 sekunder pr. år, men har også lange og kraftige visere, der giver hvert Grand Seiko ur sin unikke læsbarhed. At drive så store visere kræver større drejningsmoment og det er opnået ved anvendelsen af ”twin pulse” bevægelse.
Kaliber 9F har desuden ”Instant Calendar Change Mechanism”, der betyder af datoen skifter indenfor 1/2.000 sekund. ”Super Shield Cabin” er en yderst lufttæt struktur, der betyder bedre bevarelse af olien i værket. ”Backlash Auto-adjust Mechanism” der anvender den samme type fjeder som bruges i balancen i mekaniske ure, sikrer at sekundviseren lander præcis på markeringerne.

MANUFACTURE

Som en af de få fuldt integrerede urproducenter i verden behersker Grand Seiko fremstillingen af ure; lige fra forskning og udvikling af komponenter og materialer til fremstilling, montering, justering og inspektion.
For Grand Seiko består sublimt urmageri af elementer som præcision, skønhed, læsbarhed, holdbarhed og brugervenlighed.

  • Shizuku-Ishi Watch Studio producerer mekaniske ure i verdensklasse med meget præcise urværker og udsøgt design
  • Shinshu Watch Studio udvikler innovative ideer og nye teknologier, der ligger til grund for de ultimative quartz ure og Seikos eksklusive Spring Drive ure.

Hver af disse førende urstudios spiller en afgørende rolle i at kombinere banebrydende teknologi med mesterligt håndværk for at opnå den topkvalitet som Grand Seiko står for.

Shizuku-Ishi Watch Studio

Fødestedet for verdens førende mekaniske ur

Shizuku-Ishi Watch Studio, der ligger i Iwate prefekturet, spiller en central rolle i produktionen af Grand Seikos mekaniske ure. Som en sand ”Manufacture” overvåger studiets fagmænd og -kvinder nøje alle stadier i produktionen fra design, fremstilling, samling, justering og inspektion af de vigtige urkomponenter. Studiet er sammensat af fagfolk, der er eksperter indenfor hver deres fag, hvoraf flere af dem har vundet prestigefyldte priser i Japan. Med ca. 200 individuelle dele er det nødvendigt at hver del har en næsten perfekt ensartethed, for at sikre præcisionen i det færdige Grand Seiko ur.
De talrige mesterværker opnås med præcisionskomponenter fremstillet med den nyeste produktionsteknologi, suppleret med høj håndværksmæssig færdighed af fagfolk, der er i stand til at foretage tilpasninger i hånden ned til 1/100 mm præcision.

Shinshu Watch Studio

QUARTZ OG SPRING DRIVE URENES VUGGE

Shinshu Watch Studio producerer Grand Seiko's Spring Drive og quartz ure. Studioet har en unik håndtering af håndværk og højteknologi som mikro-engineering.
Quartzmodellerne i Grand Seiko-kollektionen er betydeligt mere komplekse end standard quartzure og kan kun håndlaves af sagkyndige urmagere.
Shinshu Watch Studio var de første, der kombinerede overlegen teknologi med faghåndværk, og det dannede grundlag for udviklingen af verdens første quartz ur. Studiet arbejder fortsat på at udvikle og producere det ultimative quartzur.
Spring Drive er ligeledes under stadig udvikling. Avancerede modeller har skubbet grænserne for komplikationer og nøjagtighed, herunder en Spring Drive Chronograph med stopurfunktion og Spring Drive med 8-dages gangreserve.
Shinshu Watch Studio fremviser verdensførende håndværk, med beherskelse af teknikker som Zaratsu-polering, der skaber de skarpt definerede kanter og spejlblank finish, der er Grand Seikos signatur.

Læs mere på grand-seiko.com 

De tre kollektioner

Elegance collection     Heritage collection     Sport collection


Grand Seiko Elegance Collection
Med sine karakteristiske flydende kurver, indfanger denne kollektion det æstetiske rene og enkle som er kendetegnende for Grand Seiko og for japansk kultur.


Grand Seiko Heritage Collection
Moderne og raffineret med harmonisk komponerede designelementer, der er tro mod Grand Seikos værdier, ekstraordinære håndværk, præcision og skønhed.


Grand Seiko Sport Collection
Kombinationen af moderne teknologi og robust konstruktion af urene i Sports kollektionen, betyder overlegen funktionalitet og holdbarhed.LÆS MEGET MERE OM GRAND SEIKO PÅ DERES WEBSITE