Presage Enamel SPB045J1

Presage Enamel

Den nye Presage model med emalje urskive og en af Seiko’s fine mekaniske urværker. Denne emalje model er ikke limiteret, men vil have en permanent plads i Presage serien.

Presage er en hurtigt voksende mekanisk kollektion, der blev lanceret i 2016. På få måneder er Presage blevet en af Seiko’s førende serier. Hvert Presage ur har en af Seiko’s mest gennemprøvede mekaniske kalibre, der er fremstillet på Seiko’s fabrik i Japan, og har et uforligneligt kvalitetsniveau. Presage er indtil videre en enestående succes, og denne nye ”Enamel” kollektion vil tiltrække yderligere interesse fra dem der påskønner fint urmageri fra en ægte ”manufacture”, og ikke mindst kvaliteten af japansk håndværk.

Designinspirationen er hentet fra to skelsættende Seiko modeller. Først og fremmest 1913 Laurel som var det første armbåndsur for Seiko og i Japan, og i øvrigt havde en emalje skive. For det andet kan romertallene føres direkte tilbage til et lommeur som Seiko fremstillede i 1895; ”Time Keeper”. Den nye model er på enhver måde et udtryk for den lange og hæderkronede arv Seiko har inden for det mekaniske urmagerhåndværk.


Det karakteristiske look der kendetegner denne kollektion stammer fra Seiko’s høje håndværksmæssige kvalitetskrav. Urskiverne i emalje fremstilles af den ledende kunsthåndværker, Mitsur Yokozawa og hans team. De sikrer at tykkelsen på emaljen er justeret til perfektion, således at den nøjagtige dybde opnås på alle dele af urskiven, og at emaljen passer perfekt til de luftforhold, der er under fremstillingen. Det sikrer i sidste ende at urskiven holder livsvarigt eller længere. Safirglasset er hvælvet på begge sider så selv kanten af urskiven kan ses tydeligt fra alle vinkler, og ikke forvrænges. Timemarkeringerne er farvelagt ikke færre end 10 gange for at de fremstår i relief på urskiven. Spidsen af viserne er let buede, af øvede hænder, så de følger safirglasset hvælvede profil og urkassens dybde er så lav som mulig. Bagkassen er ligeledes udstyret med safirglas, så der er kig til automatik urværket. Uret er fremstillet i førsteklasses materialer og kvaliteten på håndværket kan ikke udtrykkes mere klart.

Fås hos din nærmeste SEIKO forhandler.

Se modellen her.